Wietske Jansen Schoonhoven

Wietske Jansen Schoonhoven

Phoenix Opleidingen

Thema: Relaties en seksualiteit

Titel workshop:

De relatie als spiegel
de liefdescrisis als wake up call

Geen relatie zo confronterend als de partnerrelatie. Verschillende karakterstructuren dansen hun eigen verhaal in de polariteit van verlangen en verraad, lust en onlust, vorm en essentie. Samen. En apart.

Elkaar zien, werkelijk zien, vraagt om wakker te worden in eigen thema’s.
Welke maskers zetten liefdespartners gemakkelijk op de voorgrond en wat wil er nog wakker gekust worden? Een relatiecrisis, klein of groot, vraagt om een antwoord en wijst de weg naar volgende stappen.

Waar moet ik de ogen halen om jou te kunnen zien, liefste, waar? 

Natasha Lako
uit: Liefde kan maar beter naamloos zijn

Met behulp van dans en beweging, beeldende kunst en systemische oefeningen neem ik je mee op een ontdekkingsreis langs het stokken en stromen op de grens van de maskerpatronen in je liefdesrelatie.
Vanuit de ervaring hoe je zelf antwoord geeft, leer je hoe je met cliënten een volgende stap kunt zetten. De relatie spiegelt, de crisis roept. Wake up!

Over Wietske Jansen Schoonhoven

Wietske Jansen Schoonhoven brengt haar expertise op het gebied van de beeldende kunst, inspiratie en creativiteit in de therapeutische ontmoeting. Met haar werk wil ze cliënten en begeleiders inspireren deze invalshoek in hun werk en leven te versterken. Een belangrijke toegangspoort naar de innerlijke stilte, die onze persoonlijke reis bekrachtigt.

Als dochter van een huisarts op het Friese platteland leerde ze van jongs af aan te kijken naar het verhaal dat mensen mee brengen. ‘Hoe kunnen mensen tot gezondheid terugkeren’, was de centrale vraag aan de keukentafel. De vele kunstenaars en creatieven onder de patiënten van haar ouders gaven hier beeld aan. Eerst als kunsthistoricus en nu als begeleider werkt ze met het verhaal achter de woorden en de zichtbare werkelijkheid als bron.

‘Als ik een ding van kunst heb geleerd, dan is het dat het onbenoembare zichtbaar kan worden gemaakt. Dat ergens ver voorbij de woorden mensen geroepen kunnen worden om zichzelf te ontmoeten met alles wat er is: licht en schaduw, verlangen en gemis, vreugde en tranen. In contact hiermee begint de helende reis naar de eigen creatieve stroom. Ik moedig je aan deze reis te maken om vanzelfsprekend inspirerend en succesvol te ZIJN.’

Terug naar: het overzicht van coaches of bekijk alle workshops.

Wil je Wietske ontmoeten en aan het werk zien?
Kom dan zondag 5 september 2021 naar Voetstappen in het Veld.

Kaarten bestellen