Ria Allewijn-Koekkoek enHenry Weessies

Raaf en Koekoek

Thema: Relatie en seksualiteit

Onderwerp: In- en uitsluiting

Titel workshop (zondag): Hoe zorg je ervoor dat alles wat erbij hoort, ook écht een plek heeft?

Overal komen we uitsluiting tegen: in teams, in vriendschappen, in families, in de samenleving, in onszelf. Soms heel zichtbaar en duidelijk, soms klein, onzichtbaar maar zeker voelbaar. Uitsluiting is een goede oplossing om de overweldiging de baas te worden, maar het levert collectief en individueel ook verlies en pijn op. Dus de moeite waard om te verkennen hoe dit werkt, bij jou en bij anderen. Weten wanneer uitsluiting dreigt en hoe jij dat kunt insluiten.

Insluiten wat uitgesloten wordt vraagt om erkenning dat datgene er ook echt bij hoort. Hoe vergroot je jouw ‘container’, als begeleider, als partner, als familielid, om in te kunnen sluiten wat buitengesloten wordt, zodat je verbonden kunt blijven met de ander en het systeem niet langer hoeft te fragmenteren? De woorden voor die erkenning vinden en die woorden ook nog eens erkennend verwoorden is een zoektocht én een vaardigheid. In deze workshop delen wij onze ervaringen, onze werkvormen en laten we jullie zelf ervaren op welke verschillende lagen de erkenning te vinden is en welke “taal” integreert en ver-lost.

Over Ria Allewijn-Koekkoek en Henry Weessies

Henry Weessies
Ria Allewijn-Koekkoek

Ria Allewijn en Henry Weessies zijn ervaren begeleiders in een kleurrijk palet aan organisaties en organisatievormen. We kijken naar organisaties als een levend geheel, met een eigen ‘heart beat’, waarbij de individuen representant zijn van het systeem. Ons hart ligt bij het vrijmaken, op de collectieve laag, van datgene dat beweging blokkeert. Vaak start zo’n traject met symptomen: conflict, veel verloop, veel ziekte. Soms ook hebben teams gewoon het gevoel dat er meer inzit dan eruit komt. Met een combinatie van technieken uit Deep Democracy en Systemisch Werk, gaan we met zo’n team een systemische dialoog voeren, waarin we bijvoorbeeld insluiten wat erbij hoort en dat ook de juiste plek geven. Door die en andere blokkades in beeld te brengen, ontspant het systeem op natuurlijke wijze en kan het potentieel stromen.

Ria en Henry werken beide bij Raaf en Koekoek, een bureau dat ziel en zaak verbindt en al zo’n 10 jaar organisaties systemisch begeleidt.

Ria heeft een achtergrond in Organisational Change and Development in grote organisaties. Door haar manier van vragen maakt zij diepere mechanismen bespreekbaar en hanteerbaar, zodat de verandering kan beklijven. Haar scherpe observaties combineert ze met humor, zelfspot en liefdevolle intenties: we zijn immers allemaal student van het leven zelf.

Henry combineert als bedrijfseconoom, no-nonsense kennis en inzicht, met sensitiviteit en geduld. Hij legt de vinger liefdevol precies op de zere plek. Hij heeft een ontwapenende, unieke kijk op zaken, die zowel inspireert als prikkelt. Zijn interventies zijn soms gedurfd en onconventioneel, maar altijd scherp en zorgvuldig.

Als duo zijn Ria en Henry een levendig en dynamisch voorbeeld van de worsteling én het potentieel van de dynamiek van in- en uitsluiting in relaties.

Terug naar: het overzicht van coaches of bekijk alle workshops.

Wil je Ria ontmoeten en aan het werk zien?
Kom dan zaterdag 4 september en / of zondag 5 september 2021 naar Voetstappen in het Veld.

Kaarten bestellen