Peter Rombouts

Peter Rombouts

Inter’motion

Thema: Systemisch werk & dans

Onderwerp: De tussenruimte

Titel workshop: Actief en bewust bewegen in de ruimte tussen systemisch werk en creatie

Peter beweegt graag tussen het ‘Inter’ en ‘intra’. Want daar kan het nieuwe ontstaan. Daar worden we als mens bij uitstek uitgedaagd om iets te creëren, iets tot stand te brengen dat van waarde is.

Peter beweegt zich graag in de ruimte tussen werelden. Tussen organisaties, dans, systemisch werk, kunst, collectieve en persoonlijke vragen, tussen woorden en dat wat zich aan woorden onttrekt. Altijd geleid door beweegredenen die ‘recht willen doen‘ aan wat er speelt, diversiteit die zorgt voor het nieuwe en het aanwakkeren van creatiekracht.

Peter onderzoekt in zijn workshop de relatie tussen systemisch werk en creatie.

“Een dans is pas een dans als je wordt bewogen. Wanneer iets groters het overneemt. Je komt dan in direct contact met een diep luisteren en waarnemen naar wat er is. Vanuit die ruimte kan het nieuwe ontstaan en dat volgen precies zoals het komt is in afstemming met het Veld.”

Zo beweegt Peter zich, of laat hij zich bewegen. En hij wil jou graag inspireren jouw eigen creatieve tussenruimte op te zoeken. Door te luisteren en te kijken naar zijn verhaal, en door bij jezelf naar boven te laten komen wat er in en door jou beweegt zoekt hij met jou naar antwoorden op de vraag: wat wil er door jou heen gecreëerd worden?

Creatie roept creatie op daarmee blijft het leven doorstromen.

Video interview met Peter

Dans: de waarde van onbevangenheid

Een vraag kan leiden tot beweging, kan leiden tot dans. Peter stelt zich de vraag ‘Wat is de waarde van onbevangenheid?’ en laat die vraag hem bewegen.

Over Peter Rombouts

Peter Rombouts is veranderkundige organisatieadviseur en drievoudig wereldkampioen Argentijnse Tango.

Peter startte in 2015 zijn eigen bedrijf waarin hij de verbinding tussen dans en organisaties in de wereld zette. Toen hij in zijn systemische opleiding bij het Bert Hellinger Instituut de vraag kreeg – wil je misschien een vraag dansen in plaats van opstellen? – was de kiem gelegd voor zijn huidige werk. Complexe vragen direct in beweging brengen geeft bijzondere inzichten. Zijn betrokkenheid bij de Hoge School voor de Kunsten heeft gezorgd voor een verdere ontwikkeling van zijn methode Dance Dialogue waarin hij systemisch werk, dans en creatieve maakprocessen uit de kunsten combineert. Hij doet dit live en ook door het maken van korte films waarin vraagstukken worden gedanst door dansers op de daadwerkelijk plek waar het vraagstuk ook speelt. Je kan de films zien op www.dance-dialogue.com

Op deze manier maakt hij van vraagstukken iets nieuws waardoor er nieuwe betekenis en zin ontstaat vanuit een diepe acceptatie van wat er zich in het hier-en-nu laat zien.

Terug naar: het overzicht van coaches of bekijk alle workshops.

Wil je Peter ontmoeten en aan het werk zien?
Kom dan zaterdag 4 september en / of zondag 5 september 2021 naar Voetstappen in het Veld.

Ik meld me aan!