Peter Henneveld

Peter Henneveld

De Bewustzijnsfabriek

Thema: Systemisch Werken & Schaduwwerk

Workshop: Systemisch werken en de kracht van Schaduw

Deze essentie van systemisch werken is om dat (weer) in verbinding brengen wat ooit is buitengesloten. Dit geldt met name voor onze “schaduw”.

Deze “schaduw” is niet alleen persoonlijk maar zit ook in ons familiesysteem en andere collectieve Velden waar we toe behoren.
Zoals bijvoorbeeld in ‘het Veld van vrouwen’ of ‘Nederland.’

We splitsen delen van onszelf -en als collectief- (onbewust) af om een spannende of pijnlijke situatie te kunnen hanteren en zijn daarbij diep loyaal aan het systeem waar we toe behoren en bijvoorbeeld aan buitengesloten leden of situaties.

Wat je buitensluit krijgt echter macht en dat bepaalt je mindset, keuzes, gezondheid etc.

In deze workshop maak je kennis met verschillende vormen van schaduwwerk vanuit een systemisch-, sjamanistisch perspectief.

We kijken naar de flowenergy in familiesystemen, we werken met multidimensionaal opstellen, kijken naar de werking van transgenerationeel trauma en ervaren de helende kracht van coherentie in systemisch begeleiden.

Over Peter Henneveld

Hoe het begon..

Mijn eerste kennismaking met het systemisch werken was onvergetelijk. De emoties, de verbijstering “hoe kan dit?” en de enorme opluchting daarna. Het was een life-changing moment voor mij en de begeleiding was fenomenaal. Het raakte me precies op een pijnlijk gemis van onmacht wat verstopt zat onder mijn harde werken en me overal verantwoordelijk voor voelen.

Hoewel ik er niets van snapte voelde ik dat dit een “routekaart” was, die ik zocht in het begeleiden van mensen en teams.

Naast de systemische opleidingen die ik heb gedaan verdiep ik me al jaren in het sjamanistische werk en de native tradities waarin verbinding en heling centraal staat. Het is voor mij een inspiratiebron die naadloos aansluit op de essentie van systemisch werken.

Nu leid ik, vanuit De Bewustzijnsfabriek, mensen op tot systemisch coach. Ik begeleid teams, organisaties en geef workshops en trainingen over familie- , organisatie en ziekteopstellingen.

Terug naar: het overzicht van coaches of bekijk alle workshops.

Wil je Peter ontmoeten en aan het werk zien?
Kom dan zondag 15 mei 2022 naar Voetstappen in het Veld.

Kaarten bestellen