Nicole Smet

The Love Corporation

Thema: Relaties en seksualiteit

Onderwerp: Vreedzaam scheiden

Titel workshop: Scheiden is het probleem niet

Een echtscheiding, zeker als er ook kinderen bij betrokken zijn, gaat gepaard met een ongekende pijn. Het uit de weg gaan van die pijn maakt de scheiding problematisch, niet de scheiding zelf. In plaats van het toelaten van de pijn kiezen ex-partners soms voor het vasthouden aan verwijten of het in leven houden van een schuldvraag. Een vechtscheiding ligt dan op de loer.

In de workshop bespreken we de elementen die nodig zijn voor een goede scheiding en gaan we aan de slag met systemische oefeningen. Bijvoorbeeld: hoe is het om pijn vast te houden, in plaats van weg te duwen? Of, hoe kun je met liefde kijken naar de ex-partner? Of, hoe kan iemand verantwoordelijkheid nemen voor zijn of haar aandeel? Ook is er eventueel ruimte voor een persoonlijk scheidingsvraagstuk of de inbreng van een intervisie-vraag rond de (acceptatie van een) scheiding van coaching-klanten.

Over Nicole 

Nicole Smet

In 2020 ben ik samen met Hilbrand Westra The Love Corporation begonnen. Door het nieuwsgierig onderzoeken van de liefde én het stimuleren en begeleiden van liefdevolle relaties en scheidingen – zowel privé als zakelijk – willen we bijdragen aan een meer liefdevolle, verdraagzame en inclusieve wereld. 

Ik ben opgeleid als gedragswetenschapper en heb altijd interesse gehad in alles wat te maken heeft met psychologie, filosofie en spiritualiteit. Vanaf 2012 verdiepte ik me in meditatie en spirituele relaties bij Jan Geurtz en volgde ik tal van bewustzijnsprogramma’s (o.a. Eckhart Tolle). Op systemisch gebied voltooide ik twee jaaropleidingen: Beeldkracht – tafelopstellingen bij Caroline Franssen en familie- en organisatieopstellingen bij Academie voor Opstellingen van Hylke Bonnema. Daarnaast heb ik me breed georiënteerd in het systemische veld door het volgen van vele cursussen, workshops en masterclasses. O.a. bij Bert Hellinger Instituut (Organisatieopstellingen), Inge Land (LIP-opstellingen), Siets Bakker (Rake Vragen), Jet Centeno (Reis van de Heldin), Hilbrand Westra (o.a. Summerschool en Systemisch Vrouwenwerk) en Margriet Wentink (Systemisch traumawerk). Op dit moment volg ik de tweejarige mastercourse voor systemisch en fenomenologisch expert bij de School voor Systemisch Bewustzijn en ben ik actief in drie systemische intervisiegroepen met collega’s.

Ik ben me gaan verdiepen in het onderwerp ‘vreedzaam scheiden’ doordat ik in 2012 zelf een echtscheiding meemaakte. Daarna ben ik veel over het onderwerp gaan lezen, interviewde mannen en vrouwen over hun scheidingservaring en schreef er columns over. Dankzij systemisch werk heb ik werkelijk kunnen leren en ervaren wat er nodig is om liefdevol te scheiden én om liefdevol gescheiden te blijven.

 

Terug naar: het overzicht van coaches of bekijk alle workshops.

Wil je Nicole ontmoeten en aan het werk zien?
Kom dan zaterdag 4 september en / of zondag 5 september 2021 naar Voetstappen in het Veld.

Kaarten bestellen