Nicole Smet

The Love Corporation

Thema: Schaduwwerk

Titel workshop (zondag): Liefde voor je schaduwkanten

Liefde voor je schaduwkanten
 
Het werkelijk erkennen van je schaduwkanten voelt ongelofelijk kwetsbaar, maar het is de weg die je als mens hebt te gaan om je volle potentie te leven. De mate waarin we als mens én coach in staat zijn onze eigen schaduwkanten in te sluiten, bepaalt mede onze effectiviteit als coach. 
 
Als we het over schaduwkanten hebben, raken we het veld van de ethiek en moraliteit. Binnen de ethiek wordt nagedacht over wat mensen een goed leven of de juiste manier van handelen vinden of zouden moeten vinden. Wanneer handel je als mens juist en wanneer kun je spreken van een goed leven? Wat vinden we bijvoorbeeld wel en niet ‘goed’ in maatschappelijk gedrag, werk én in onze liefdesrelaties?
 
In de meeste tradities bestaat de ethiek vooral uit het vermijden van de grootste ondeugden, zoals in de christelijke traditie de zeven hoofdzonden: hoogmoed, hebzucht, wellust, afgunst, onmatigheid, woede en gemakzucht. 
 
Vanuit een systemisch perspectief bekeken wordt er bij een ethische benadering dus altijd iets uitgesloten.  Het gedrag dat we niet horen te vertonen wordt in een verdomhoekje geplaatst of komt in de schaduw. 
 
Elke kunstenaar weet dat schaduw diepte en ruimte in zijn/haar werk brengt; dan komt het tot leven. Toch lijkt het alsof we de ander (onze geliefde, onze cliënt, onze collega, onze kinderen, etc.)  vaak liever in een ééndimensionaal perspectief zien. En onszelf ook. 
 
Tijdens deze workshop verkennen we onze verhouding tot de zeven hoofdzonden. De systemische werkvorm die Nicole gebruikt zal uiteraard ook toepasbaar zijn in je eigen praktijk.
 

Over Nicole 

Nicole Smet
Over Nicole
Ik ben opgeleid als gedragswetenschapper en heb altijd interesse gehad in alles wat te maken heeft met psychologie, filosofie en spiritualiteit. Vanaf 2015 verdiep ik me in het systemisch fenomenologisch werk.  Ik volgde tal van opleidingen, masterclasses en cursussen: o.a. bij Caroline Franssen, Hylke Bonnema, Bert Hellinger Instituut, Inge Land (LIP-opstellingen), Siets Bakker, Hilbrand Westra en Margriet Wentink. In juni 2022 voltooi ik de tweejarige mastercourse bij de School voor Systemisch Bewustzijn.
 
The Love Corporation bestaat sinds 2020. Bij de oplossing van problemen rond liefde, relaties en scheidingen is het erkennen van je schaduwkanten een wezenlijk onderdeel. Samen met Hilbrand Westra organiseer ik o.a. opstellingsdagen rond liefde en relaties en samen bieden we 2-op-2 relatie-coaching. Ik organiseer workshops ‘Een systemische kijk op scheiden’ voor (gezin)coaches en sinds dit jaar ben ik een zesdaags vrouwenprogramma gestart, waarin ook ‘liefde voor je schaduwkanten’ is opgenomen.

 

Terug naar: het overzicht van coaches of bekijk alle workshops.

Wil je Nicole ontmoeten en aan het werk zien?
Kom dan zondag 15 mei en / of maandag 16 mei 2022 naar Voetstappen in het Veld.

Kaarten bestellen