Margriet Wentink

Interakt Tiel

Thema: Relatie en seksualiteit

Titel workshop: Seksueel Misbruik

Margriet komt -vanwege de verplaatsing van de Inspiratiedag naar het najaar- alleen op zondag 5 september.

Werken met seksueel misbruik

Seksueel misbruik gaat over het overschrijden van grenzen: Het kruipt onder je huid en in je persoonlijkheid. Je weet vaak niet meer wie je zelf bent en heeft diepe impact om de vertrouwenscirkel. Toch wil je client niets liever dan ogenschijnlijk normaal functioneren. Margriet zal in haar workshop aandacht besteden aan seksueel misbruik, de verwondingen die erbij horen en de split die kan ontstaan.

Systemisch werk en werken met Trauma

Deze workshop zou Margriet op de andere dag geven, helaas kan ze maar één dag komen en gaat deze workshop niet door. Om je een idee van haar werk te geven, hebben we het video interview over dit onderwerp hieronder laten staan.

Als we systemisch werken komen we ook in aanraking met Trauma’s. Soms zijn ze zichtbaar of bekend, soms zijn ze voelbaar en zijn er vermoedens, soms zijn ze zo on-aanraakbaar en proberen ze uit alle macht onzichtbaar te blijven.

Werken met Trauma: Wat moeten we hierover weten? Margriet zal je meenemen in de achtergronden van Trauma, en laat je ervaren hoe het opstellen van het verlangen werkt.

Over Margriet Wentink (1963)


Margriet Wentink

Margriet leidt sinds 1996 INTERAKT, een centrum voor meergenerationele psychotraumatologie. Sinds 2005 werkt zij nauw samen met de Duitse psychotherapeut Franz Ruppert, wiens werk zij introduceerde in het Nederlands taalgebied. Samen met haar partner Wim Wassink vertaalde zij zijn werk in het Nederlands. Margriet specialiseerde zich in het werken met vroegkinderlijk trauma. Zij schreef onder meer Je verlangen dwaallicht of kompas, maakte samen met Marijke Kolk en studenten journalistiek het boek Blootgelegd – geeft trauma een gezicht, publiceerde samen met Franz Ruppert en anderen het boek Vroegkinderlijk trauma en werkt momenteel aan de voltooiing van het boek Het mamatrauma.

Terug naar: het overzicht van coaches of bekijk alle workshops.

Wil je haar aan het werk zien?
Kom dan zondag 5 september 2021 naar Voetstappen in het Veld.

Kaarten bestellen