Maaike van der Heiden

Maaike van der Heiden

Bert Hellinger Instituut Nederland

Thema: Teams en organisaties

Titel workshop: Systemisch rouwen voor organisaties

Door de Covid-19 pandemie zijn wij niet meer hetzelfde, zijn organisaties niet meer hetzelfde en is de maatschappij niet meer hetzelfde.
Terug naar wat was, kan niet meer. Dat is voorbij. Er is geen opnieuw. Er is geen terug naar normaal.

Dat volledig hardop kunnen uitspreken, kunnen voelen, is pijnlijk. Het betekent dat we afscheid voelen. Iets verloren hebben. Wellicht is er ook iets nieuws ontstaan, maar “You’ve got to say goodbye, before you can say hello.”
Voor een organisatie is het van belang om stil te staan bij wat was. Vóór de pandemie. Erkennen van alles wat deel uitmaakt van de organisatie; het ontstaan, de pijnlijke momenten, de vreugdevolle momenten, de bijdrage van mensen, ook van hen die afscheid hebben genomen, etc. Om uiteindelijk datgene mee te nemen wat er nodig is voor de toekomst.

Elisa van Ee, klinisch psycholoog en onderzoekster bij Reinier van Arkel, publiceerde onlangs een artikel over rouw. Over hoe rouw nu onvolledig doorgemaakt kan worden. Wat voor effect een verstoorde rouw heeft op het welzijn van de cliënt, ook op langere termijn.

Ditzelfde geldt ook voor organisaties. Maar de vraag is: mag rouw er zijn binnen een organisatie? Of heeft het nu al lang genoeg geduurd en moeten we door?

Het belang een volledig rouwproces op individueel niveau is algemeen geaccepteerd. Je zou kunnen zeggen dat er nog winst te behalen valt op organisatieniveau.

Wat hierin bij kan dragen, aan zowel de delen als het geheel, is een werkvorm. Een soort van ritueel. Sinds mensenheugenis maken we al gebruik van rituelen.
Rituelen hebben verschillende functies.
Om in een moeilijke tijd, waar veel gedachten en emoties zijn, deze hoeveelheid gedachten en emoties op een rijtje te zetten. Het biedt structuur en richting.
Bewust worden van de golfbeweging van het leven. Dankbaar zijn voor wat scheppend is geweest, maar ook in contact zijn met eindigheid.
Het helpt om regie te houden, in de delen en in het geheel.
Een goed afscheid zorgt ervoor dat we weer open kunnen staan voor een toekomst. Voor dat wat er op ons af komt, zonder terug te willen naar het oude.
Een goed afscheid leert ons weer te vertrouwen op ons niet-weten.
En als laatste; rituelen verbinden. Het kan weer even stromen tussen de gefragmenteerde delen, waardoor zowel de delen, als het geheel weer in contact kan komen met het potentieel.

In deze workshop maak je kennis met wat jij, als begeleider, hierin kunt betekenen voor organisaties.
Of wellicht ben je zelf onderdeel van een organisatie en zou je dit willen toepassen voor jouw organisatie.

Over Maaike van der Heiden

Ik ben Maaike van der Heiden en werkzaam sinds 2018 bij het Bert Hellinger Instituut. Je kunt me tegenkomen als trainer en opsteller bij incompany training en – coaching, maatschappelijke vraagstukken en in de opleidingen. Naast dit werk heb ik sinds 2006 mijn eigen coachingspraktijk, waarin ik zoveel mogelijk buiten werk of een activiteit gebruik (bijv. klimmen of hardlopen).

Wat mij blijft fascineren is groei. Van een individu, van een organisatie, van de natuur én van het grotere geheel. Systemische interventies zijn voor mij een logisch, niet te missen onderdeel van groei. Ik glunder als ik als passant even heb mogen bijdragen aan de continue stroom van ontwikkeling.

Ik woon samen met mijn vriend en onze twee jonge kinderen in Mook. Mijn creativiteit komt tot uiting in de liefde voor koken en verder houd ik van Cross Fit en lange reizen maken.

Terug naar: het overzicht van coaches of bekijk alle workshops.

Wil je Maaike ontmoeten en aan het werk zien?
Kom dan zaterdag 4 september en / of zondag 5 september 2021 naar Voetstappen in het Veld.

Kaarten bestellen