Leanne Steeghs

Leanne Steeghs

Leanne Steeghs Training & Coaching

Thema: Teams en organisaties

Titel workshop: Holding space in de teamfasen

In deze workshop neemt Leanne Steeghs je mee tijdens een live-demo. De  vier fasen van teamontwikkeling staan centraal: forming, storming, norming en performing. Ook wel de maturiteitsfasen M1 tot en met M4 genoemd. De belangrijkste systemische thema’s per fase komen aan bod, zowel vanuit de plek en rol van de begeleider als vanuit de teamleden.

Als deelnemer onderzoek je wat jouw eerste, ‘instinctieve beweging’ is en in welke teamfase jij je meer of minder op je gemak bent. Dit heeft vaak 1-op-1 te maken met de ervaringen uit de eerste groep waar je deel van uitmaakte: je gezin van herkomst. Jouw instinctieve beweging is echter niet altijd datgene wat het team nodig heeft in een bepaalde ontwikkelingsfase. 

Juist in de teamfasen die spannender of uitdagender voor je zijn, is het van belang om een holding space te creëren, ook voor jezelf. Je ervaart hoe je hierbij ‘secure bases’ als hulpbron kunt inzetten, zodat je in staat bent om stevig te staan – ook als het spannend wordt. Zodat je kunt doen wat nodig is om het lerend vermogen en de ontwikkeling van het team aan te wakkeren en te bevorderen.  

Over Leanne Steeghs

Vanaf 2008 ben ik systemisch trainer, teamcoach en opleider. In organisaties werk ik vanuit deze systemische expertise, vaak in het licht van leiderschaps- en teamontwikkeling. Beweeglijkheid, energie en doelgerichtheid zijn kenmerkend voor mijn manier van werken. Niet zo vreemd natuurlijk, voor iemand met een achtergrond in de topsport en sales.

Mijn handelsmerk is dat ik ingewikkelde onderwerpen op een eenvoudige manier kan overbrengen. Onder andere door vraagstukken, casuïstiek of didactische modellen visueel en voelbaar te maken (via demo’s en organisatieopstellingen) en door te ‘ondertitelen’ wat ik daarbij zie en doe. Op die manier ervaren deelnemers direct en aan den lijve waar het over gaat en wat de essentie is.

Ik ben coauteur van het boek ‘Systemisch wijzer’, dat eind 2015 verscheen en in 2017 werd vertaald naar het Engels. Als opleider/docent ben ik verbonden aan School voor Coaching (Leergang Teamcoaching) en De School voor Transitie. Philippe Bailleur en ik ontwikkelden en begeleiden samen de Opleiding Systemisch Leiderschap en de Opleiding tot Organisatieopsteller, onder de vlag van HRD Academy in België.

De rode draad in mijn werk is het losmaken van vastzittende vermogens en aanwakkeren van levendigheid in mensen, teams en organisaties, zodat ze hun potentieel voluit kunnen inzetten.

Terug naar: het overzicht van coaches of bekijk alle workshops.

Wil je Leanne ontmoeten en aan het werk zien?
Kom dan zaterdag 4 september en / of zondag 5 september 2021 naar Voetstappen in het Veld.

Kaarten bestellen