Judith Schwarte- van der Linden

Sibbe Coaching en Advies

Thema: Relatie en seksualiteit 

Titel Lezing: Geweld in partnerrelaties en huiselijk geweld


Judith Schwarte-van der Linden
 
 
In deze lezing neemt Judith je mee naar de wereld van partner geweld en geweld naar kinderen. Zij schetst eerst het plaatje van een gemiddeld gezin waarin huiselijk geweld aan de orde van de dag is. Wat voor gezinnen zijn dat en welke dynamieken spelen er? Vervolgens vertelt zij wat de nieuwste inzichten zijn op dit gebied en met name over transgenerationele overdracht. Systemisch kijken en begeleiden kan helpen de cirkel van geweld te doorbereken, maar hoe doe je dat dan?  En wat is je rol als coach of hulpverlener in deze? Tot het hoever kan en mag jouw verantwoordelijkheid reiken? Een interessant onderwerp dat zeer actueel is nu we sinds Corona met ‘m allen op elkaar zitten en geweld binnen gezinnen meer dan ooit aan het licht komt. 

Over Judith

Judith Schwarte is arts en systemisch coach. Al van kinds af aan heeft het menselijk lichaam en de wijze waarop alle orgaansystemen in het menselijk lichaam met elkaar verbonden zijn haar aangetrokken. Tijdens haar geneeskunde studie voelde zij zich regelmatig een vreemde eend in de bijt omdat zij symptomen en ziekten niet ziet als boosdoeners die bestreden moeten worden, maar als waarschuwingssignalen van het lichaam of als (een hele goede) oplossing voor onderliggende problemen. Zij heeft patiënten en cliënten altijd vanuit dit gedachtegoed benaderd.

Tien jaar geleden kwam Judith tijdens een reis in Spanje in aanraking met systemisch werken. Zij ervaarde voor het eerst hoe een familieopstelling in zijn werk gaat en was direct verkocht. Judith ging veel lezen over familieopstellingen en zag de overeenkomsten tussen systemische wetmatigheden en de wetmatigheden die in het menselijk lichaam gelden. Eindelijk kreeg haar “intuïtief medisch weten” een bedding en logische verklaring en haar honger naar nóg meer weten en begrijpen van systemen was gewekt. Judith volgde de afgelopen jaren diverse opleidingen en workshops om zichzelf te bekwamen in systemisch werken en heeft sinds 2018 een eigen praktijk waar zij haar medische kennis en ervaring combineert met systemisch coaching werk.

Judith begeleidt mensen die vastlopen in hun leven, op welk vlak dan ook. Vaak hebben deze mensen ook lichamelijke klachten en symptomen. Judith gaat steeds weer met haar cliënten op zoek naar wat het lichaam wil vertellen. Daarbij is haar eigen lichaam een belangrijk instrument. Judith werkt vanuit het principe dat je de ander kan ervaren en begrijpen via je eigen lichaam. Ten eerste omdat lichamen voortdurend met elkaar communiceren en ten tweede omdat in ieders lichaam herinneringen van de persoon zelf én van zijn voorouders zijn opgeslagen. In het systemisch werk wijst het lichaam vaak de weg naar de onderstroom die zo belangrijk is om te onderzoeken.

Terug naar: het overzicht van coaches of bekijk alle workshops.

Wil je Judith ontmoeten en aan het werk zien?
Kom dan zaterdag 4 september en / of zondag 5 september 2021 naar Voetstappen in het Veld.

Kaarten bestellen