Joke Goudswaard

Phoenix Opleidingen

Thema: Rituelen en Archetypen

Titel workshop (maandag): De kus van Hades, de mythe en het ritueel

 

Als de tocht niet meer voert
naar de plaats waar
alles weer goed komt,
wat houdt haar gaande?
– Anna Enquist

Mythen en verhalen raken aan alle grote thema’s van ons mens-zijn en hoe we ons daartoe verhouden. Hoe pas je hun kracht en werking toe in systemisch werken? Dat is de invalshoek van deze workshop, waarin met name de dynamiek tussen leven en dood voor het voetlicht komt. Door een mythe of verhaal in de ruimte neer te zetten en deel van een symbolische opstelling te worden, krijg je vanuit een nieuw perspectief zicht op je eigen thematiek.

‘De kus van Hades’, een uitnodiging om op een rituele laag te werken. De oude Grieken wisten als geen ander van ‘lot en antwoord op het lot’: op hun tocht als held(in) waren de goden en godinnen nog heel dichtbij. Laten we ons weer even aan hen toe vertrouwen!

Over Joke Goudswaard

Joke Goudswaard

Mensen in verbinding brengen met hun levensverhaal: het labyrint, de geweten plek en de bron, dat inspireert me. Behalve met volwassenen zoek ik met kinderen hoe de dood een plek in het leven krijgt en verlies een herinnering wordt die kracht geeft. Licht en schaduw samen, dat is zo mooi!’

Joke Goudswaard (1950) heeft ruime ervaring op het gebied van therapie, supervisie, onderwijs en training. Schrijven – taal geven aan de reis van de ziel – is een boeiend deel van haar werk.

Naast mijn trainerschap bij Phoenix, waar ik met ontzettend veel plezier mijn bijdrage lever aan de driejarige opleiding, de vervolgopleidingen 'Helend Verhaal' en 'Op de Rand van het Licht', de masterclass Eros en een aantal workshops, is daar mijn eigen praktijk rondom rouw: een onmisbaar onderdeel van mijn leven. Onder een aantal boeken van Phoenix zet ik graag mijn handtekening.

Terug naar: het overzicht van coaches of bekijk alle workshops.

Wil je Joke ontmoeten en aan het werk zien?
Kom dan maandag 17 mei 2021 naar Voetstappen in het Veld.

Kaarten bestellen