Hylke Bonnema

Hylke Bonnema

Academie voor Opstellingen

Thema: Oorsprong

Titel lezing: Verborgen Verhalen

In deze interactieve lezing/workshop wil ik jou aan de ene kant meenemen in de laatste inzichten over de basishouding en de basisfilosofie van ons mooie vak en daar met jou over in dialoog gaan. Aan de andere kant wil ik met jou op zoek gaan naar jouw verborgen verhalen. Die verhalen die je helemaal nog niet kent.

Ik wil jou laten kennis maken met mijn methode van Het Nieuwe Opstellen. Ik zie systemisch werk als een ceremonie. Net zoals de transformerende ceremonies bij natuurvolkeren, die al eeuwenlang worden uitgevoerd vanuit het sjamanisme. We gaan kijken naar welke basisaannames er in ons schuilen, welke basishouding we aannemen als opsteller, hoe die verschilt van de reguliere coaching- en psychotherapiehoudingen en hoe jij hiermee mensen op een dieper niveau verder kunt helpen.

Waar het om gaat, is dat er bepaalde diepe waarden in ons systemisch werk een rol spelen, die fundamenteel anders zijn dan in vele andere coaching, counseling of therapiemethoden. Heb je de moed om te luisteren naar wat het veld, je onderbewustzijn en jouw verborgen verhalen je te vertellen hebben en ernaar te handelen in je werk? Dan neem ik je graag mee.

Daarnaast wil ik ruimte maken voor onze verborgen verhalen, voor de verhalen waarvan we echt helemaal nog geen weet hebben, diepe familiegeheimen. De verhalen die ons, zowel op individueel als collectief niveau, remmen in wat we werkelijk willen doen in dit leven.

Als we het hebben over verborgen verhalen, mogen we automatisch kijken naar onze eigen positie in de visie op slachtoffer- en daderschap. Zelf heb ik enorme transformatie ervaren bij een opstelling van Bert Hellinger, toen ik als representant op de plek mocht staan van een Oostfront soldaat. Door het verborgen daderschap te omarmen, kwamen er nieuwe daadkracht, moed en ruimte vrij om nog meer zichtbaar te worden met mijn zielsmissie. Direct daarna heb ik doorgepakt met de Academie voor Opstellingen en ik wil jou als coach ook je krachtbronnen laten ontdekken via jouw verborgen verhalen in systemisch werk.

Over Hylke Bonnema: Waar het begon…

Mijn eerst kennismaking met systemisch werk was tijdens mijn opleiding lichaamsgerichte psychotherapie in Duitsland eind jaren ’90 van de vorige eeuw, daarna ben ik vele malen bij Bert Hellinger zelf, de grondlegger van het opstellen, geweest.

Vervolgens heb ik mijn werk doorontwikkeld binnen mijn Academie voor Opstellingen. Waarbinnen ik, na inspiratie van Bert Hellinger Het Nieuwe Opstellen heb ontwikkeld, een methode voortkomend uit mijn ervaringen. Met de focus op onze menselijke intuïtie, waarbij de taal van het lichaam centraal staat tijdens de opstellingsceremonie. Deze nieuwe manier van systemisch werken geeft veel mogelijkheden tot groei op alle niveaus in ons (werk)leven.

Met een achtergrond in de psychotherapie, beweeg ik me sinds 2008 volledig in het veld als meesteropsteller, auteur en directeur van de Academie voor Opstellingen. Waarbinnen ik therapeuten en coaches opleid om deze werkvorm in hun praktijk toe te passen bij het helpen van mensen in hun proces (van heling).

Mijn persoonlijke zoektocht in systemisch werk en visie heb ik vertaald in mijn drie boeken: ‘Het Nieuwe Opstellen’ en ‘Geld verdienen met je Roeping.’ en ‘Van Spanning naar Spirit’.

Terug naar: het overzicht van coaches of bekijk alle workshops.

Wil je Hylke ontmoeten en aan het werk zien?
Kom dan maandag 16 mei 2022 naar Voetstappen in het Veld.

Kaarten bestellen