Connie van der Arend en Ilma Trip

Connie van der Arend

Praktijk voor systemisch werk via het lichaam

Thema: Plek en Positie

Titel workshop: Het roepen van de ziel, systemisch werk via het lichaam

 

“Als mensen niet weten dat ze hun rug kunnen openen, dan is het een valse illusie van autonomie”.

– Wibe Veenbaas

 

Oftewel: kan je helemaal aanwezig zijn in jouw lichaam, verbonden met jezelf? Op jouw plek tussen hemel en aarde. Ingebed in jouw familiesysteem en in het grote veld.

Kan je jouw plek aannemen in plaats van innemen?

Bij het aannemen van je plek komen kracht en overgave bij elkaar.

In het systemisch werk via het lichaam richten we ons op de aanwezigheid van de ziel in het lichaam. De ziel waarmee je verbonden met je essentie en ook verbonden met je systeem van herkomst en het grote veld. Autonomie, plek innemen of plek aannemen kan je fysiek ervaren. In deze korte workshop zullen we naast een stukje theorie een aantal oefeningen doen over plek en autonomie waarbij de fysieke ervaring centraal staat.

Over Connie van der Arend

Wezenlijk contact is een rode draad in mijn leven. Geïnteresseerd in de mens die ik ontmoet, steeds op zoek naar wezenlijk contact met mezelf en de ander. Deze zoektocht heeft me de afgelopen 35 jaar gebracht tot het volgen van verschillende opleidingen en cursussen.
De Academie voor Natuurgeneeskunde Hippocrates in Bloemendaal was het begin, gevolgd door diverse massageopleidingen, healing en reading, NLP, systemisch werk en de maskermakers (Phoenix) en systemisch werk bij ziekten (Stephan Hausner).

In mijn praktijk heeft mijn werkwijze zich steeds meer verdiept.
Het aanraken op zielsniveau en de mens te ervaren als een onderdeel van een groter geheel brengt de energie als vanzelf in beweging. Zo is het systemisch werk via het lichaam ontstaan. Het heeft steeds meer vorm gekregen in de vorm van het boek Het Veld van Aandacht en de training Het Roepen van de Ziel.

Terug naar: het overzicht van coaches of bekijk alle workshops.

Wil je Connie ontmoeten en aan het werk zien?
Kom dan zaterdag 4 september en / of zondag 5 september 2021 naar Voetstappen in het Veld.

Kaarten bestellen