Bina de Boer

Bina de BoerBina de Boer

Adoptie & Foster Coaching Nederland 

Thema: Plek en Positie

Titel workshop: De wortels in samengestelde gezinnen

Tijdens haar workshop ´De wortels in samengestelde gezinnen´ laat ze de invloed van complexe, relationele verhoudingen zien. Bij het samenstellen van gezinnen hebben ouders vaak alleen nog maar oog voor de toekomst en het geluk dat ze daarin hopen te vinden. Terwijl kinderen of jongvolwassen op een ander tempo bewegen en meestal nog vastzitten in de rouw en het verlies en zich vast proberen te houden aan hoe het was.

Het leven in één of meerdere samengestelde gezinnen maakt dat kinderen vaak uitgenodigd worden om te bewegen met als gevolg dat zij hierdoor vaak hun plek van oorsprong uit het zicht verliezen. De effecten hiervan worden in alle levensfasen zichtbaar en beïnvloeden ons ´zijn´. Bij samengestelde gezinnen krijg je te maken met thema´s als toebehoren, in- en uitsluiting, loyaliteit en verwarring. Bina nodigt jullie uit om je als coach verder te verdiepen in de wortels en de complexiteit van samengestelde gezinnen en de invloed hiervan op een individu, gezinnen en hun relaties.

Over Bina de Boer

Bina de Boer is Systemisch Adoptie & Foster Coaching, zij heeft haar kennis en kunde verkregen door het volgen van opleidingen op het gebied van psychologie, coaching, NLP, systemisch bewustzijn en innerlijk kindwerk. Haar missie is de impact van vroeg kindertrauma, zoals scheiding van je ouder(s) op vroege leeftijd, op het leven van (jong) volwassen zichtbaar en daardoor beïnvloedbaar te maken. Dit doet zij onder andere door haar werk als Trainer, Systemisch Begeleider en AFC Coach bij Adoptie & Foster Coaching Nederland.

Door de geboorte van haar eerste zoon in 2005 en de bloedband die hen beiden verbind, veranderde haar blik op gezinnen. Het beeld dat zij als kind had, was dat zij toebehoorde tot het systeem waarin zij opgroeide in plaats van het systeem waaruit zij geboren was. In 2010 ging zij op zoek naar wie zij werkelijk was en hoe zij haar plek in deze wereld kon innemen.

Tijdens de NLP opleidingen kwam zij in contact met familieopstellingen. Pas toen zij in 2015 op zoek ging naar haar eigen wortels en in aanraking kwam met Hilbrand Westra, bij wie zij in de leer is gegaan als adoptiecoach en systemisch begeleider, werd zij zich bewust van de kracht van je plek in het familiesysteem van waaruit je geboren bent.

Door haar persoonlijk levenspad heeft zij in haar kinderjaren 3 systemen gekend, het gezin waaruit zij geboren is, het adoptiegezin en het stiefgezin. Hierdoor is ook haar systemische interesse in samengestelde gezinnen ontstaan.

Terug naar: het overzicht van coaches of bekijk alle workshops.

Wil je Bina ontmoeten en aan het werk zien?
Kom dan zaterdag 4 september en / of zondag 5 september 2021 naar Voetstappen in het Veld.

Kaarten bestellen