Annelies Meijers


Annelies Meijers

AM Kwadraat

Thema: Systemisch werk & …

Titel Workshop: Het Genogram, overzicht van het familie systeem toegepast in de Organisatie contex

Een Genogram geeft overzicht en bewustwording van en over het familiesysteem. Het is een visuele plaat die je basisinformatie geeft over jouw familie en de onderlinge verhoudingen over minstens drie generaties. Het geeft je inzicht in waarom de dingen aan zoals ze nu gaan. Het Genogram is vaak de basis voor een opstelling of nader systemisch onderzoek.

Maar hoe kun je dit waardevolle instrument ook inzetten bij leiderschap coaching en het begeleiden van teams?

In deze worskhop vol praktisch handvatten krijg je inzicht hoe je met het Genogram kunt inspelen op de “geschiedenis” van de onderlinge verhoudingen, en hoe dat beweging kan geven in de organisatie context.

Over Annelies

Dit is een interview met Annelies die we opnamen in 2020.

Annelies is (systemisch) teamcoach en organisatie opsteller en ontwikkelaar van verschillende team-tools is opgegroeid in een familiebedrijf. De dynamieken die in een onderneming aan de orde zijn kent zij van huis uit. Zij heeft bedrijfskunde gestuurd, verschillende managementfuncties gehad in profit en non-profit bedrijven waarbij verandering en oplossen van gedoe aan de orde waren. Tijdens de masterclasses van Ghislaine Brombergen over De Kracht van Beelddenken ontdekte zij de impact van opstellingen. Een andere manier van kijken naar dynamieken in systemen, in organisaties. Het systemisch werken in teams boort direct een andere laag aan, door de andere manier van vragen stellen, maar ook door in de ruimte met elkaar te gaan staan.

Organisatie opstellingen met teamleden zelf, dus zonder externe representanten, is niet zo gebruikelijk, maar o zo doeltreffend. Een gedeelde ervaring, een gedeeld beeld dat nog lang doorwerkt en de basis geeft voor volgende stappen in de teamontwikkeling zeker bij complexe vraagstukken.

Tijdens de verschillende opleiding in binnen- en buitenland rond systeemdynamiek kwam zij ook het begrip Holding Space tegen, een vaag begrip, lastig uit te leggen. Maar zo voelbaar dat dat een basisvoorwaarde is voor een goede opstelling maar nog belangrijker voor de ontwikkeling en groei in teams. Holding Space betekent dat je simpel weg zodanig naast iemand kan staan, dat de ander zich veilig genoeg voelt om kwetsbaar te zijn en er mogelijkheid is tot ontwikkeling, tot groei, de ander voelt zich werkelijk gezien, gehoord, waardoor hij/zij over zijn eigen grenzen heen durft te kijken.

Zo’n omgeving creeren blijkt niet altijd eenvoudig, vooral niet als de situatie complex is, als er gedoe is. Want we hebben de herkenbare neiging om de ander te willen “corrigeren”, advies te geven, de boel te fixen of de ander te veroordelen voor de ontstane situatie. Als je Holding Space wil bieden vraagt dat ondermeer een andere houding, het vraagt om zelfbewustzijn, het herkennen van je eigen patronen, het met open hart luisteren en het vermogen ruimte te geven voor onderzoek, verwondering, het schenken van vertrouwen, de ander onvoorwaardelijk support geven zonder oordeel.

Maar hoe kun je een sterke “Space Holder” zijn, hoe doe je dat, maar ook welke (systemische) patronen weerhouden je? Een belangrijk gegeven is dat je anderen om je heen hebt die op hun beurt de ruimte voor jou openhouden. Iedereen, ook ervaren coaches, managers met power moeten soms kwetsbaar en onzeker kunnen zijn, zonder angst voor veroordeling, of afbranden. Maar hoe organiseer je dat voor jezelf?

Terug naar: het overzicht van coaches of bekijk alle workshops.

Wil je Annelies ontmoeten en aan het werk zien?
Kom dan zondag 15 mei en / of maandag 16 mei 2022 naar Voetstappen in het Veld.

Kaarten bestellen