Anne Jan de Witte

Anne Jan de Witte - BreinkorfAnne Jan de Witte

Breinkorf

Thema: Teams en organisaties

Onderwerp: Groepsdynamica

Titel workshop: “Het zit hier in de muren….”

In het werken met teams en organisaties leerde ik dat de manier waarop deze georganiseerd zijn voorspelbare patronen, dynamiek en gedrag in diezelfde teams en organisaties creëert.

Als teamcoach begeleid ik veelal teams in beweging. Mensen, teams en organisaties ontwikkelen zich aldoor en ook dit verloopt veelal via herkenbare patronen of fases. 

Mijn voorliefde gaat echter uit naar die teams en organisaties waar het anders loopt. Waar ontwikkeling niet van de grond komt of stagneert zonder directe verklaring. Waar verborgen loyaliteiten voortbestaan en geheimen verstopt blijven. Waar trauma en verwaarlozing een vitale ontwikkeling in de weg staan. En waar je voor de gewenste beweging ontzettend bewust moet zijn van je eigen plek en loyaliteiten als teamcoach. Systemisch werk is voor mij de manier om uit te zoomen en te kijken naar het grotere geheel, juist wanneer alles en iedereen vraagt om in te zoomen.   

In deze workshop wil ik je meenemen in mijn praktijk. We werken met een opstellingen rond organisatiedynamiek, teamdynamiek en het individuele systeem van de teamcoach. We onderzoeken de mogelijkheid tot beweging die je kan maken als systemische teamcoach wanneer je goed naar de muren luistert…

 Onderwerpen: Organisatiedynamiek, systemische interventies in teams en de plek van de teamcoach

Over Anne Jan de Witte

Anne Jan de Witte is partner en teamcoach bij Breinkorf en opleider bij de Breinkorf Academie. Hij is tevens maker van de populaire podcastserie Systemische Teamcoach, waarin hij systemische ervaringsdeskundigen interviewt die bedoeld of onbedoeld terecht zijn gekomen in de groepsdynamiek van teams. 

Anne Jan heeft een achtergrond als organisatiepsycholoog met een fascinatie voor groepsdynamica en systemisch werk. In het dagelijks werk begeleidt hij vooral managementteams en directies tijdens veranderprocessen. Thuis is hij man van een vrouw en vader van drie jonge kinderen. Ook daar geen gebrek aan groepsdynamiek!

Anne Jan’s Podcast

Anne Jan heeft een podcast, de ‘Systemische Teamcoach’, daarin onderzoekt hij de mogelijkheden van systemisch werk in teamcoaching. Hij interviewt ervaringsdeskundigen die met systemisch werk bedoeld -of onbedoeld- terecht zijn gekomen in de groepsdynamiek van teams. Hij heeft onder andere Jan Jacob Stam, Hilbrand Westra, Siets Bakker en Barbara Hoogenboom geïnterviewd.

Hieronder kun je zijn podcast beluisteren.

Hij is ook te vinden op Apple Podcasts, Spotify en Buzzsprout.

Terug naar het overzicht

Terug naar: het overzicht van coaches of bekijk alle workshops.

Wil je Anne Jan ontmoeten en aan het werk zien?
Kom dan zaterdag 4 september en / of zondag 5 september 2021 naar Voetstappen in het Veld.

Kaarten bestellen